Over Ons

Een bevriende collega gaf mij ooit het compliment ‘jij pakt de dingen op en brengt ze verder de wereld in’. Integreren is mijn tweede natuur. Thuis en werk, buiten en binnen, mensen mensen laten ontmoeten, dat doe ik het allerliefst, naast het voeren van gesprekken die er toe doen.


Welkom bij Bed & Paard Brunsting!

EEN PLEK OM TE DELEN


Bed en Paard Brunsting is een plek om te delen. Ik ben Femmeke Huigens en naast mij staan Henk Post, mijn geliefde, Ober en Lycke, onze heerlijke paarden.


Keetje, ons eenvoudige gastenverblijf staat op het erf van onze boerderij. Wij zijn al zo'n 10 jaar bezig om de boerderij te verbouwen. Vanuit de gedachte: duurzaam in het kwadraat. Niet alleen een #0-op-de-meter huis, maar ook levensloopbestendig. Niet alleen voor ons zelf: kunnen we hier oud worden, maar een meergeneratiehuis. Een plek waar onze ouders, mochten ze dat willen, oud en hulpbehoevend kunnen zijn.


We bouwen met natuurlijke materialen, houtbouw, isoleren met jute en houtwol (ipv steen-of glaswol). Dampopen, afwerking met leem. HR+++ glas. Sinds de winter van 2021 zijn we overgeschakeld van Gas naar een warmtepomp. Daarvoor is een captatienet aangelegd onder ons weiland. Eigenlijk een omgekeerde vloerverwarming. 1000 meter thyleenslang in lussen op 2 m diepte zorgt voor de verwarming van ons huis. Samen met heatpipes en zonnepanelen en een houtkachel. De kennis over hoe deze systemen samenwerken is niet zomaar voor handen en de afgelopen 10 jaar hebben we hier zelf expertise over opgedaan, die we graag delen.


Op het erf en in de wei ontstaat langzaamaan een #voedselbos omdat we erin geloven dat voedselproductie ook op een andere manier kan. En daarin zijn we ook eigen-wijs. Voedsel, fruit, voor mens en dier. Dus eetbare hagen, waar ook de paarden van kunnen snoepen met tussendoor paden. En grasland voor hooi. Keetje krijgt straks een mooie beschutte plek in dit ontwerp. En mogelijk nog een tweede Keet.

Duurzaam in het kwadraat wil ook zeggen dat we onze plek graag delen. Kom een dag, een paar dagen, een week. Laat je verzorgen, of regel je eigen maaltijden. Kom met je hond of je paard. Alleen of met z’n tweeën. Wandel, fiets, rij paard, schilder, lees, schrijf, mediteer, mijmer.  Het voeren van gesprekken die ertoe doen is mijn vak, maar je hoeft me niet te treffen. Zoek je persoonlijke begeleiding, dan is de retraite een mooie manier: 4 overnachtingen en in de tussengelegen dagen een aantal coachingsgesprekken rond de vraag die in jouw leven op dit moment relevant is.

we hopen je op een of andere wijze te treffen!