Paarden

Dat paarden belangrijk voor ons zijn, dat is wel duidelijk. Twee of drie paarden in de wei betekent twee of drie paarden in de wei. Vier paarden is een kudde! Naast onze eigen Ober en Lycke hebben we deze winter twee nieuwe paarden mogen ontvangen: de 26-jarige Samber, een in de balkan geboren Arabiertje die met heel veel omzwervingen nu bij ons woont.

Samber heeft wat opstartproblemen gehad, omdat zijn gebit erg slecht was. Maar nu is hij mooi op gewicht. Eind februari is ook Jorda gekomen. Jorda wordt 9 en is een typische fjord: ALTIJD HONGER. Lycke heeft, met de komst van Jorda, een speelmaatje. Hij laat zich van zijn beste kanten zien! En Ober? Die is nog altijd de leider an de kudde.

Eigen paard mee


Kom jij logereen met je eigen paard? Dan is er een eigen plekje voor hem of haar in de stal, weide of paddock. Keetje staat direct aan de rand van de weide. De paarden staan natuurlijk veilig achter de afrastering, zodat jij nooit door de weide heen hoeft.

Voor menig gast is dit het eerste dat je ziet wanneer je je gordijntjes open doet. Hoe bijzonder is het dan als niet Lycke, maar jouw eigen paard jou 's ochtends met een zacht hinnekje begroet?

Buiten rijden

Drenthe is dé paardenprovincie bij uitstek. Honderden kilometers ruiterpaden in Nederlands grote natuurgebieden staan tot jouw beschikking. Voor een prachtige dagtocht, te paard om mennend, rijd je zo naar het Dwingelderveld of Drents Friese woud. Het gemakkelijkst even met de trailer, maar ook over de weg is het een mooie en veilige tocht.